KLOSTIVAL

Wanneer

25 mei 2019    
15:30

Waar

O.J.C. De Klos
Meldestraat 2A, Emmeloord, 8302 VB

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Zaterdag 25 mei

KLOSTIVAL

De Klos bestaat dit seizoen 50 jaar en om deze mijlpaal te vieren is het Klostival georganiseerd. Het Klostival is een eendagsfestival met verschillende leuke activiteiten en veel verschillende muziek. Het zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei en de deuren zijn open voor bezoekers vanaf 15.30 tot 1.30. De entree is €5,- en kinderen tot en met 10 jaar kunnen gratis naar binnen.

 

Als poppodium ligt de nadruk deze dag op muziek. Vanaf 16.00 tot 0.00 zullen er bands en andere artiesten te zien zijn op het podium van de Klos. Het aanbod qua genres is zeer divers en dus zal er voor iedereen wat te zien zijn. Hierna zal tot het einde van het evenement nog een lokale dj draaien voor de mensen die nog even door willen feest.

 

De bands en artiesten die deze dag komen optreden zijn Los Paja Brava, AVA NOVA, Fokko, Willie Darktrousers, Leonard Ford, Call The Riot en Prince of Persia.

 

Los Paja Brava is afkomstig uit Rotterdam, maar heeft bandleden van over de hele wereld. Met vele toeters en bellen spelen zij een mix van cumbia, rock, ska en surf die zij zelf “The Mighty Mighty Freakandela Distropica” noemen. Met een explosie van ritme, energie en good vibes krijgt de band hele zalen aan het dansen. Een show wordt dan ook niet als succesvol gezien als er geen schoenen zijn gesneuveld op de dansvloer. Eerder was Los Paja Brava te zien op Lowlands en Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

 

AVA NOVA brengt dromerige synthpop met het authentieke geluid van live instrumenten. De stemming wordt gemaakt door een melancholische atmospheer en een upbeat tempo. Eerder dit jaar kwam haar eerste EP As You Please uit.

 

Fokko is al jaren actief in de Nederlandse muziekwereld en was met zijn eerste punkrockband Jeremy’s te zien op onder andere Lowlands en Zwarte Cross. Hierna gooit hij het over een andere boeg en start Want Want, die in 2011 het album Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben uitbrengen. Op dit album is de culthit Kip Paard Koe te beluisteren. Nu hij weer terug is in zijn vertrouwde Kampen, brengt Fokko muziek uit onder zijn eigen naam.

 

Willie Darktrousers is een eigenzinnige kunstenaar uit het Friese Donkerbroek. Eerder was hij onderdeel van het eclectische kunst- en muziekcollectief Heksenhamer en bracht hij samen met zijn band Willie Darktrousers & De Splinters het album Glibberburen uit. Nu brengt hij in zijn eentje een onheilspellende mengelmoes van folk, noise en doom.

 

Leonard Ford is een bluesgitarist uit Leeuwarden. Op het podium brengt hij met zijn delta blues en ragtime ode aan de geboorteplaats van het oer-genre, de Mississippi Delta. Als gitarist van verschillende bands was hij eerder te zien op festivals als Zwarte Cross, Oerol en Welcome to the Village. Ook was hij te horen bij De Wereld Draait Door en 3FM.

 

Call The Riot is een hardrock band met aan het hoofd vrouwelijke vocalen. De band begon in 2013 als een groep onbekenden met hetzelfde doel: het maken van muziek. In 2017 brachten ze hun debuutalbum What’s going on?! uit, gevolgd door een eigen videoclip in 2018 voor het nummer My own worst enemy. Met hun pakkende melodieën en enthousiaste energie weten zij de zaal altijd mee te krijgen.

 

Prince of Persia is een recent opgerichte band met Iraanse als Nederlandse bandleden. De naam van de band is een knipoog naar zowel de prins uit de Duizend-en-een-nacht verhalen als het videospel uit de jaren 80. Ook geeft het de taal waarin de band zingt: het Perzisch. De muzikanten hebben elkaar ontmoet via workshops van Stichting de Vrolijkheid. Hun liedjes zijn Iraanse pop, rock en alternative gemixt met westerse invloeden. Ondanks dat de band nog maar een maand bestaat hebben ze al opgetreden in Amsterdam en op Bevrijdingsfestival Leeuwarden.

 

De hele dag door zijn er ook verschillende andere activiteiten. Zo is er een springkussen voor de jongste bezoekers, een kladdoek waar creatievelingen helemaal op los kunnen gaan en een lounge om te relaxen. Ook zal Popschool Emmeloord een silent disco verzorgen voor een deel van de dag.

 

De planning voor de bands van deze dag ziet er als volgt uit:

 

16.00 – 17.00 Leonard Ford

17.00 – 18.00 Prince of Persia

18.00 – 19.00 Call The Riot

19.30 – 20.15 AVA NOVA

20.45 – 21.30 Fokko

22.00 – 22.45 Willie Darktrousers

23.15 – 0.00   Los Paja Brava